AMELİYATSIZ BEN ALMA
Plazma Pen ile Ben Aldırma Tedavisi
Kırışıklık, akne izi, cilt çatlakları ve göz kapaklarının tedavisinde uygulanan plazma teknolojisi ben aldırmada da oldukça etkilidir. Genellikle tek seanslık bir uygulamadır. Ancak eğer ihtiyaç duyulursa ek bir seans daha yapılabilir. Plazma pen cihazı ben üzerinde gezdirildiğinde ben ince bir tabaka şeklinde buharlaşır. Cilt seviyesine gelene kadar işlem devam ettirilir. Benin alındığı bölgede ben büyüklüğünde bir yara oluşur. Yaklaşık 4-6 gün içerisinde yara kabukla halini alır ve sonraki 5-6 günde kabuk düşer. Kabuk düştükten sonra kalan pembelik ise 2 hafta ila 2 ay arasında normale döner. Plazma pen cilt yüzeyinde kabarık olmayan benlere uygulanabildiği gibi kabarık veya et benlerinde de uygulanabilmektedir.
Buharlaştırma yöntemi cilt yüzeyi seviyesinden daha farklı seviyedeki kabarık benler üzerinde oldukça etkili bir uygulamadır. Cihazın renge duyarlı olmaması sebebiyle her türlü renk ve boyuta sahip benlerin tedavisinde kullanılan bu yöntem, damar benleri dışındaki tüm benlerin tedavisinde kullanılmaktadır.
Bütün Benler Lazerle Alınabilir mi?
Ne yazık ki bütün benlerin plazma pen ile tedavisi mümkün değildir. İyi huylu benler plazma pen uygulaması ile tedavi edilebilmektedir. Bu aşamada benin iyi huylu mu, yoksa kötü huylu mu olduğunun tespiti çok büyük önem kazanmaktadır. Uzman hekim tarafından belirlenir ve kötü huylu olma ihtimali bulunan benler patolojik inceleme sonrasında anlaşılır. Yani; bu aşamada kesinlikle uzman bir doktor muayenesi şarttır. Kötü huylu olma ihtimali bulunan benlerin belirlenmesinde ise birden çok kıstas bulunmaktadır.
Bunlardan ilki
benin büyüklüğüdür nevusün çapı eğer 5cm den büyükse kötü huylu olma ihtimali
vardır ve tespiti yapılmadan lazer tedavisi uygulanmaz. İkinci olarak bende
bulunan renklerdir. Eğer ben kendi içerisinde farklı renklere sahipse, tek bir
renk barındırmıyorsa yine bu nevusde kötü huylu olma ihtimali vardır ve
patolojik inceleme gerekmektedir. Bir diğeri benin sınırlarında düzgün olmayan
şekillerin bulunması, keskin hatlara sahip olmamasıdır. Son olarak eğer ben
üzerinde normal olarak kabul edilemeyecek, simetrik olmayan şekiller mevcutsa
tespitinin yapılması gerekmektedir.
Plazma Pen İle Ben Tedavisinde İz Kalır mı?
Eğer cilt üzerinde bulunan nevus küçük ve epidermiste bulunuyorsa genellikle hiçbir iz kalmadan işlem tamamlanmış olur. Ben eğer derin ve görece büyük bir ben ise küçük ve cildin kendi renginde bir iz kalması mümkündür.
Plazma Pen İle Ben Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?
Plazma pen ile ben tedavisi için belirlenen alt ve üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Uzman hekim tarafından uygun bulunan ve iyi huylu bütün benler alınabilir.
Plazma Pen İle Ben Tedavisi Esnasında Ağrı Hissedilir mi?
Bütün lazer işlemlerinde belirli bir acı hissedilmektedir.
Fakat bu acı çok yüksek düzeylerde olmamaktadır. Buna rağmen ağrı kesici krem
veya lokal anestezi ile de işlem acısız uygulanabilmektir.
Plazma Pen İle Ben Tedavisi Kaç Seans Uygulanır?
Ben muayenesi yapıldıktan sonra tek seans yeterli olabilmektedir.
Ben tedavisine olanak sağlayan birçok yöntem mevcuttur. Ancak ben tedavisinde elde edilmesi gereken sonuç, hasta beklentilerini yerine getirmesi, herhangi bir iz oluşumuna meydan verilmeden tedavinin sağlanması olmalıdır. Bu nedenle ben tedavisine yönelik olarak kullanılacak olan yöntem hastanın tercihlerine ve ben tedavisini yapacak olan kliniğin kullandığı teknolojiye göre farklılık gösterebilmektedir. Bazı hastalar daha ekonomik olması sebebiyle cerrahi yöntemleri tercih ederken, birtakım hastalar tedavi konforu sebebiyle ileri teknoloji ürünü yöntemlere yönelmektedir.
Cerrahi girişimlerle kıyaslandığında oldukça pratik olduğu görülen buharlaştırma yöntemi, herhangi bir anesteziye ihtiyaç duyulmadan lokal anestezi ile yapılır. Bu yönüyle hasta konforu açısından da tercih edilmekte olan buharlaştırma tedavisi, uygulama sonrası herhangi bir ilaç tedavisine de gerek duyulmaması sebebiyle de avantajlı bir yöntemdir.